Haber

DEPREMDE 111 YILLIK DORTYOL TREN İSTASYONU DA HASAR GÖRDÜ

Anadolu Osmanlı Demiryolları tarafından 1912 yılında HATAY’da yaptırılan Dörtyol Garı depremlerde hasar görmüştür. Çatısı hasar gören ve bacaları devrilen istasyonun duvarlarında çatlaklar oluştu. Mersin İskenderun bölgesel treninin geçtiği hatta her gün karşılıklı 3 sefer yapılıyor. Aldığı hasara rağmen ayakta kalan tarihi tren garı havadan da görüntülendi. Garın karşısında hızlı bir şekilde yaşayan ve çiftçilik yapan Yakup Kaya, “Çocukluğum gar çevresinde geçti. Yaklaşık bir asırdır var, kale gibi çok sağlam bir yapı olmasına rağmen bacaları yıkılmış ve hasar görmüş. Depremde. çok şiddetliydi, içinde çatlaklar var. Henüz kimse gelip bakmadı. Tehlike arz ediyor. Çünkü çatıdaki iki baca yan yana duruyor” dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay’da tarihi binalar da hasar gördü. Bu yapılardan biri olan Dörtyol Garı’nın üst katında lojman bulunan binanın çatısı kaymış, bacaları çökmüş, duvarlarında çatlaklar oluşmuştur.

ÇATIDAKİ YÜZER BACA TEHLİKELİ

Tren seferlerinin devam ettiğini belirterek garın karşısına hızla oturan 43 yaşındaki Yakup Kaya, “Ben burada doğup büyüdüm, tren istasyonu bir asrı aşkın süredir ayakta. yapı zarar görmüş bacaları çökmüş kimse bakamadı çatıda çökmüş halde duran baca tehlike arz ediyor eski ama hala dışarıdan çok sağlam kale gibi deprem sabahı servis. Antakya ve İskenderun’daki depremzedeler farklı şehirlere gidecekleri için seferler devam etti. Şimdilerde normale döndü, 3 günde 4 kez yapılıyor” dedi.

HAVADA MAVİ BİR IŞIK VARDI, KORKUNÇTU

Deprem günü yaşadıklarını anlatan Kaya, “Pazartesi okul olduğu için erken yattık. Normalde havlayan bir köpeğim var ama uluyunca farklı yansımalar vermeye başladı. bir kaç kez ne olduğunu anlamaya çalıştık ama aklımızda deprem olmadı.Sonra bir titreme ile uyandık yüksek sesler çıktı.Titreyerek bağırarak kaçmaya çalıştık ama o kadar şiddetliydi ki mesaj alamadık zorla dışarı çıktık havada masmavi bir ışık vardı aynı anda yağmur yağıyordu ürkütücüydü karşı mahalleden bağırışlar geliyordu herkes çok korkmuştu büyük bir sarsıntı oldu. Endişelendi. “Buradan kaçmak istedik. Ama aklımız burada kalacağı için vazgeçtik. Çadırlarda kalıyoruz, evlere girmeye korkuyoruz. Üretimin devam etmesi gerektiği için çiftçiliğe devam ediyoruz” dedi.

– Hatay

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu