Teknoloji

Nisan ayının üçüncü haftasında çıkacak PC oyunları: 15-21 Nisan 2023 #2

 
Nisan ayının üçüncü haftasında çıkacak olan PC oyunlarının ikinci bölümündeyiz. Bu liste 15-21 Nisan tarihleri ​​arasında çıkacak oyunların devamını içeriyor. Diğer listeler aşağıda bulunabilir:
 
– Nisan ayının ilk haftasında çıkacak PC oyunları: 2023 – 1 numara
– Nisan ayının ilk haftasında çıkacak PC oyunları: 2023 – #2
– Nisan ayının ikinci haftasında çıkacak PC oyunları: 8-14 Nisan 2023 #1
– Nisan ayının ikinci haftasında çıkacak PC oyunları: 8-14 Nisan 2023 #2
– Nisan ayının üçüncü haftasında çıkacak PC oyunları: 15-21 Nisan 2023 #1
– Nisan ayında çıkacak ancak kesin tarihi belli olmayan PC oyunları: 2023
 
– Stray Blade (20 Nisan: ruh benzeri, aksiyon, macera, keşif)
 
 
Point Blank Games tarafından geliştirilen ve 505 Games tarafından yayınlanan ruh benzeri aksiyon, macera, keşif oyunu Stray Blade 20 Nisan’da geliyor. Harika bir maceraya atılacağımız bu yapımda farklı bölgeler, bu bölgelerin çeşitli sırlarını açığa çıkarıyor ve arka planda bize sunulmaya çalışılan hikayenin özünü öğreniyoruz. Oyunda birçok farklı türde düşmanla karşılaşacağız ve onları yenmek için çeşitli atılımlar yapabileceğiz.
Souls benzeri türün bizde kalmasını amaçlayan bu aksiyon-macera oyununda hep etrafı gezmeye ve bu oyundaki dövüş unsurlarını deneyimlemeye çalışacağız. Oyunda geniş bir vadiye ve bölgeye girip buradaki büyük sırrı ortaya çıkarmaya çalışacağız. Oyunun arka planında bize bir hikaye anlatılacak, biz de bu hikaye kapsamında neler olup bittiğini öğrenmeye çalışacağız ve öğrenmek için hep etrafa bakmaya başlayacağız. Etrafı ne kadar çok keşfedersek, hikayenin özünü o kadar çok öğrenebileceğiz ve hikayeye o kadar hakim olabileceğiz.
 
 
Kayıp bir medeniyeti aramak için yola çıktığımız yapımda her türden düşmanla karşılaşacağız. Souls benzeri tipin gerekliliğini de biliyorsunuz, oyunda düşmanlar güçlü bir formda karşımıza çıkacak. Onları yenmek için çeşitli savaş mekaniklerini kullanmamız gerekecek. Oyunda düşmanlara karşı savunma yapabileceğiz, baskınlarını savuşturabileceğiz ve karşı saldırı yapabileceğiz. Oyunda saldırı, savunma ve savuşturma mekanikleri olacak. Bu mekaniklerle birlikte bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan da bu düşmanları ortadan kaldırmaya başlayacağız. Düşmanları yok ettikçe, yeni bölgelere gerçekçi bir şekilde geçebileceğiz ve yeni bölgelerin kilidini açabileceğiz.
Bir yandan bizi özgür bir dünyada tutmayı amaçlayan bu yapımda, farklı bölgelere giderek bu yerlerin çeşitli atmosferlerini deneyimleyebileceğiz. Çeşitli görünümler her zaman karşınıza çıkacak ve biz bu görüntüler ile oyun içerisinde çevreyi gözlemleyebileceğiz ve keşfedebileceğiz. Çevreyi keşfetme sürecinde çeşitli eşyalar elde edebileceğiz ve bu eşya ve nesneleri kendi yararımıza kullanabileceğiz. Oyunda ortamı yeniden keşfederken bir şeyler bulup hikayede ilerleme kaydedeceğiz. Bu keşif sayesinde kapsamlı bir yapının bizleri beklediğini söyleyebilirim.
 
 
Büyük bir maceraya atıldığımız, kendimizi aksiyon ve savaşın içinde bulduğumuz bu yapımda bir de rehberimiz olacak. Bu rehber sayesinde oyunda ne yapmamız gerektiğini, nereye gitmemiz gerektiğini ve orada neler olduğunu öğrenebileceğiz. Bu rehber oyunda bize çok yardımcı olacaktır. Bu sebeple güzel bir reklam olduğunu söyleyebilirim.
Kayıp bir medeniyeti bulmaya çalıştığımız oyunda çeşitli krallıklarla ilgili eserler bulabileceğiz. Bu yüzden oyun içinde hep etrafı araştıracağız ve eski uygarlığı ortaya çıkarmaya çalışacağız. Oyunda yine farklı şehirleri keşfedebileceğiz, burada taht odalarını ortaya çıkarabileceğiz ve kadim krallıkların tarihini öğrenebileceğiz. Burada ne olduğunu öğrenebileceğiz – ne olduğunu, hepsini bu oyunda öğrenebileceğiz. Bundan dolayı oyunda keşif unsurlarının ön planda olduğunu söyleyebilirim.
 
 
Kadim uygarlıkları keşfe çıktığımız bu yapımda geçmişin kalıntılarıyla yeniden karşılaşacağız. Bu geçmişin kalıntılarını bulmaya, birleştirmeye ve neler olup bittiğini öğrenmeye çalışacağız. Oyunda çevreyi keşfetmeye çalışırken çeşitli tehdit ve tehlikelerle karşılaşacağız ve çeşitli saldırılar yapıp kılıcımızı kullanarak bunları alt edebileceğiz. Oyunda kılıcımızı sağa sola savurarak düşmanların saldırılarından kaçıp onlara saldırabileceğiz. Dolu dolu bir dövüş mekaniğini bizlere sunmayı amaçlayan ve güçlü bir dövüş sistemini bizlere aktarmayı amaçlayan bu yapımda bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer tarafları keşfederek kadim uygarlıkların kalıntılarını ortaya çıkarmaya çalışacağız.
Oyunda souls benzeri oyunlardan aşina olduğumuz bir envanter sistemi olacak. Bu envanter sistemi ile etrafta keşfettiğimiz nesneleri ve eşyaları çantamıza atabilecek. Bunları uygun olduğunda kullanabileceğiz ve her zaman ilerlemeye çalışacağız. Oyunda her türlü düşman olacak. Düşman türleri tamamen farklı olacaktır. Bu düşmanların her birinin kendine özgü özellikleri ve yetenekleri olacaktır. Öte yandan bu olağan düşmanların dışında işverenlerle de karşılaşacağız. İşveren savaşları doğal olarak normal düşmanlardan daha güçlü ve çetin olacak. Bu nedenle işverenleri alt etmek için hep onların etrafında dönmeye çalışacağız, saldırılarını aklımızda tutup ezberlememiz ve buna göre bir karşı saldırı planlamamız gerekecek. Bundan dolayı işveren savaşları da bu üretimde yer alacaktır.
 
 
Oyundaki envanter sistemi sayesinde etraftaki çeşitli nesneleri toplayabiliyor ve geri geldiklerinde bu nesneleri kullanabiliyoruz. Kılıçları tekrar elimize alabilir, seçimler yapabilir ve daha fazla yakın dövüş silahı alabiliriz. Oyunda kendi isteklerimize göre silahlar elde edebiliyoruz ve buna göre ilerlemenizi sağlıyoruz.
Bu envanter sisteminin dışında bir de beceri ağacımız var. Bu beceri ağacı sayesinde karakterimize seviye atlıyoruz ve her seviye atladığımızda çeşitli deneyim puanları kazanıyoruz. Beceri ağacı bölümünde bu deneyim puanlarını kullanabiliriz. Beceri ağacında çeşitli yetenekler ve özellikler vardır. Elbette bu becerilerin kilidini açmak için seviye atlamamız gerekiyor, seviye atlarken bu beceri ağacındaki puanları kullanarak yeni özelliklerin ve becerilerin kilidini açabiliyoruz. Bu sayede bu yetenek ağacı sayesinde düşmanlara karşı daha etkili bir şekilde mücadele edebiliyor ve farklı yetenekler kullanabiliyoruz.
 
 
Oyunda envanter ve beceri ağacının yanı sıra bir de crafting sistemi bulunuyor. Bu sistem ile etrafta bulduğumuz nesneleri ve nesneleri birleştirip yeni bir nesne veya öğe oluşturabiliyoruz. Oyunda bulunan crafting sistemi sayesinde aslında yeni yeni itemlerin kilidini açabiliyor, bu itemleri yaratabiliyor ve bu itemleri güçlü kısımlarda kullanabiliyoruz. Yani oyunda hem envanter sistemi, hem seviye sistemi, hem yetenek ağacı hem de crafting sistemi bulunuyor. Bu nedenle bu oyunun bizlere tam bir aksiyon rol yapma deneyimi aktardığını söyleyebilirim.
Çeşitli görseller ve atmosferler içeren bu oyunda başka bölgelere adım atabiliyor, bu bölgelerin görünümlerine göz atabiliyor ve düşmanları burada yenebiliyoruz. Bize oyunda tam bir dövüş aksiyon mekaniği sunuyor. Geliştirici ekip, bu dövüş aksiyonuna oldukça önem verdiklerini belirtiyor. Aslında oyunun özü dövüş ve aksiyondan oluşuyor. Bu nedenle, bunun için yeterince şey yapmaları gerekiyor. Bunu yapamazlarsa, bu temelde oyunun eksik olduğu anlamına gelir. Bunu oyun çıktığında hep birlikte göreceğiz.
 
 
Oyun, 20 Nisan’da biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun Steam sayfası şu an açık. Dilerseniz oyunu istek listenize ekleyebilir ve çıktığı gün bildirim alabilirsiniz. Bu da işinizi kolaylaştıracaktır. Bakalım Stray Blade nasıl bir ruh benzeri deneyim sunacak, hep birlikte göreceğiz. Bu orta oyunda grafikler, çizgi stili ile gerçekliğin ortasında bir yerdedir. Bu sebeple her oyuncuya hitap etmeyebilir diyebilirim.
 
– OTXO (20 Nisan: aksiyon, macera, nişancı)
 
 
Lateralis Heavy Industries tarafından geliştirilen ve Great Rare Originals tarafından yayınlanan aksiyon-macera nişancı oyunu OTXO, 20 Nisan’da çıkıyor. Siyah beyaz sanat tarzı ile piksel grafik yapısını bizlere sunan bu oyunda üstten görüşlü kamera perspektifi bulunuyor. . Bu oyunda karşımıza çıkan düşmanları hızlı bir şekilde yenmeye çalışıyoruz ve elimizdeki silahla çevreyi tam bir kaosa sürükleyebiliyoruz.
Tamamen dövüş ve nişancılık odaklı olan bu oyunda çevreyi dağıtabiliyor, sürekli olarak ortamın dağılışını izleyebiliyor ve karşımıza çıkan tehlike ve tehditleri ortadan kaldırmaya çalışabiliyoruz. Oyunda bir malikane var, bu malikanenin derinliklerine inip neler olduğunu keşfedebiliyoruz. Oyunda bir yandan bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında aslında kaybettiğimiz aşkımızı aramak için bir maceraya atılıyoruz. Elbette maceraya atılmak o kadar kolay değil çünkü karşımıza her türden düşman çıkıyor ve bu düşmanları yenmek için elimizdeki silahı kullanmak zorundayız ve bizi şiddetli bir yapının beklediğini söyleyebilirim.
 
 
Silah seslerinin ve patlamaların olduğu bu yapımda dolu dolu bir nişancı oyunu deneyimi bizleri bekliyor olacak. Oyunda etrafa saçabileceğimiz bir fizik sistemi, siyah beyaz bir sanat sistemi ve piksel grafikler var. Elimizdeki silahla oyunda ustalaşmaya çalışıyor, ustalaşmaya çalıştığımız bu silahla karşımıza çıkan düşmanları ve tehlikeleri alt etmeye çalışıyoruz. Kaybettiğimiz aşkımızın kaybolduğu oyunda yola çıkıyor ve harika bir macera ve aşk yolculuğuna çıkıyoruz.
Oyunda çoğunlukla aynı tipte düşmanlar var, bu tip düşmanlar sürekli bize ateş etmeye çalışıyor ve biz de bu alevlerden kaçmaya çalışıyoruz. Oyunda üzerimize gelen mermiler ve bizim vurduğumuz mermiler yavaş gidiyor ve hem bu mermilerden kaçabiliyoruz hem de oyunda düşmanlara gerçek isabetler alabiliyoruz. Vurmaya çalıştığımız bir imleç var ve vurmaya çalıştığımız imleç bu imleç sayesinde düşmanları birebir vurabiliyor ve vurduğumuzda parçalanmalarını seyredebiliyoruz.
 
 
Genel olarak kan ve şiddet görüntüleri oyunda çok yer buluyor. Bu nedenle oyunda öldürdüğümüz her düşmandan çok fazla kan çıkıyor ve etrafa dağıldığını görebiliyoruz. Oyunda siyah beyaz bir yapı olduğu için kırmızı renk çok fazla öne çıkıyor ve bu tip durumlardan hoşlanmıyorsanız bu oyunu oynayamazsınız. Herkese hitap etmeyebilir.
Şiddet dozunun her zaman yüksek olduğu ve her zaman karşımıza çıkan düşmanları alt edecek bir yapının olduğu bu oyunda, elimizdeki silahla karşımıza çıkan düşmanları hızlı bir şekilde yenmeye çalışırken, ikimiz de elimizden geleni yapıyoruz. çevreyi keşfedin ve etrafta bulduğumuz nesnelerle etkileşime geçin. Bu oyunda farklı karakterlerle sadece etkileşim kurmakla kalmıyor, aynı zamanda konuşabiliyoruz. Oyunda farklı karakterler bulunuyor ve bu karakterlerle etkileşime geçebiliyorlar. Ayrıca onlarla çeşitli diyaloglara girebiliyoruz. Çeşitli diyaloglara girdiğimizde nereye gitmemiz gerektiğini ve hikayenin neresinde olduğumuzu öğrenebiliyor ve ne yapmamız gerektiğini ortaya çıkarabiliyoruz.
 
 
Oyunda çevremizde gördüğümüz karakterlerle alışveriş yapıp onlarla diyalog kurabiliyor, onlardan bir şeyler satın alıp lehimize kullanabiliyoruz. Bu oyunda yine onlardan alabileceğimiz çeşitli takviyeleri ve avantajları kullanabiliriz ve bunlar ihtiyacımız olan şeylerin ortasında.
Tekrar oynanabilirlik anlamında bize geniş bir yapı sunmayı hedefleyen bu oyunda 150’den fazla oda bulunuyor. Bu odaların her biri bizi rastgele seçilmiş bir alana götürüyor ve bu alanların yapısı da farklılık gösteriyor. Bu yapılarda sağdan ve soldan düşmanlar çıkabiliyor ve onları yenmemiz gerekiyor. Oyunda yine farklı odalar bulunuyor, her odanın kendine has ve benzersiz özelliği bulunuyor. Bu özellikler ile birlikte oyun içerisinde yapmamız gerekenler değişkenlik gösterebilmekte ve düşmanların konumları da farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenle çevreyi yeterince keşfetmeli, oyuna yeterince odaklanmalı ve düşmanlarla başa çıkmaya çalışmalıyız.
 
 
Oyunda rastgele oluşturulmuş bir yapı olduğu için her oyunun başında farklı oda ve yapılarla karşılaşabileceğiz. Yani her oyuncu bu oyundan farklı bir deneyim alacak ve biz de her yeni başlangıçta farklı bir deneyim yaşayacağız, böylece yerlerin ve bölgelerin değiştiğini görebiliriz. Oyunda yeniden özelleştirme sistemi olacak. Bu özelleştirme ile kilidi açılabilecek yüzden fazla yetenek olacak. Bu yetenekler ile birlikte oyunda farklı bir deneyim kazanacağız ve bu yeteneklerin kilidini açıp düşmanlara karşı kullanabileceğiz. Oyunda yine elde edebileceğimiz çeşitli silah türleri olacak, tabancalardan bu tüfeklere, av tüfeğinden av tüfeğine kadar birçok silah türü oyun boyunca karşımıza çıkacak ve bu silahlarla döngüyü kırmamız gerekecek.
Oyun aynı zamanda hızlı nişancı oyunlarından aşina olduğumuz zaman yavaşlatma sistemini de içerecek. Bu sistem sayesinde zaman yavaşlayacak ve düşmanları kolayca yenebileceğiz. Elbette bu yapıyı ilk olarak Max Payne oyunundan görmüştük. Bu yapı da oyunda yer alacak ve oyun içerisinde düşmanlara karşı zamanı yavaşlatarak daha hızlı hareket edeceğiz. Bu sayede hızlı hareket edebileceğiz ve düşmanların mermilerinden kaçabileceğiz. Bullet-time olarak da adlandıracağımız bu mekanik sayesinde oyundan farklı bir deneyim yaşayabileceğiz.
 
 
Çıktığımız macerada arka planda çeşitli müzikler bizlere sunulacak. Elbette müzik de bu oyunların vazgeçilmez bir modülüdür. Oyunda bir yandan düşmanlarla savaşıp çevreyi keşfederken diğer yandan arka planda müzik çalacak. Bu müzikler sayesinde oyuna daha düzgün uyum sağlayacağız ve müzikle beraber aslında bir sinemada olduğumuzu varsayacağız. Müziklerle ilerlemeye çalışacağımız oyunda kendimizi ritme kaptırabileceğiz.
Siyah beyaz renk yapısı ve sanat tarzıyla karşımıza çıkacak bu yapımda klasik bir shooter deneyimi bizleri bekliyor olacak. Oyunda kendi aşkımızı bulmak için yola çıkacağız. Bu yolda karşımıza düşmanlar çıkacak ve farklı bölgeleri keşfetmek için yola çıkacağız. Keşif yaparken farklı düşmanlarla karşılaşacağız ve onlarla baş etmeye çalışacağız. Oyunda yeniden kullanabileceğimiz çeşitli silahlar ve kilidini açabileceğimiz çeşitli yetenekler olacak. Bunları açarak düşmanlara karşı daha rahat mücadele edebileceğiz. Oyunda etkileşim kurabileceğimiz çeşitli karakterler de olacak. Bu karakterler sayesinde onlardan bir şeyler alıp lehimize kullanabileceğiz.
 
 
20 Nisan’da çıkacak olan nişancı oyunu şu anda Steam sayfasında. Dilerseniz oyunun Steam sayfasından istek listenize ekleyebilir ve çıktığı gün bildirim alabilirsiniz. Oyunun şu anda bir demo sürümü yok. Bu nedenle rastgele deneme şansı bulamadık. Ama oyun çıktığında nasıl olduğunu ve bize neler sunacağını görebileceğiz.
 
– Mia ve Dragon Princess (21 Nisan: etkileşimli kurgu, macera, hikaye)
 
 
Wales Interactive, Dead Pixel Productions, Good Gate Media tarafından geliştirilen ve Wales Interactive tarafından yayınlanan interaktif kurgu, macera, benzetme oyunu Mia and the Dragon Princess 21 Nisan’da geliyor. Gerçek kişiler tarafından hazırlanan interaktif kurgu oyunlarında aksiyona dalacağız, çeşitli maceralara atılacağız ve seçimlerimizle birlikte hikayenin sonuna doğru ilerlemeye çalışacağız. İnteraktif bir aksiyon sineması olan bu yapımda canlı aksiyon sahneleri, gerçek zamanlı hareketler ve dahası bizlere sunulacak.
Oyunda arka planda çeşitli seçenekler bizlere sunulacak, bu seçimler ile birlikte hikayenin gidişatını değiştirebilecek ve tamamen hikaye odaklı interaktif bir aksiyon sinemasının konusu haline geleceğiz. Oyunda Mia isimli bir karakteri kontrol edebileceğiz yani kontrol olarak bu karakterin etrafında gelişen olayları görebileceğiz ve bu karakter ile çeşitli seçimlere adım atabileceğiz. Oyunda farklı seçimler ile farklı sonuçlara ulaşabilecek ve bu interaktif kurgu oyununda gidişatımızı tamamen değiştirebileceğiz.
 
 
İnteraktif kaygı sinemasının başrollerini Physician Who’dan tanıdığımız Paul McGann ve The Witcher serisinden gördüğümüz MyAnna Buring oynayacak. Bu karakterlerle birlikte yapımın ne kadar yüksek ya da iyi olduğunu tahmin edebiliyoruz. Oyunda bu karakterlerle birlikte etkileşime geçebileceğiz ve hikayenin sonuna ulaşmaya çalışacağız.
Oyunda hızlı aksiyon sahneleri bizleri bekliyor olacak ve filmlerdeki kavgalar bu hızlı aksiyon sahnelerinde bizlere yansıyacak. Oyunda yaptığımız seçimlerle birlikte bu aksiyona dahil olacağız ve seçimlerin sonucu ile yüzleşeceğiz.
Oyunda yukarıda da belirttiğim gibi Mia isimli bir karakteri yönetecek, bu karakter ile çeşitli bölgelere ve maceralara gidecek ve bu mekanlarda gelişen hikayeyi açabileceğiz.
Elbette bu tarz oyunlarda hikaye esastır. Oyunun amacı bize hikayeyi gerçek bir şekilde sunmak ve bizi bu hikayeye dahil etmektir. Bu oyunda hikayesinde bir kadın karakter var. Bu kadın karakter bir barda çalışmaktadır ve kadının çalıştığı yere bir kümes gelir ve işler daha da kötüye gider. Bu küme şiddet yanlısı gibi görünüyor ve kadına şiddet eğilimli bu küme olayları daha da kötüleştiriyor. Böylece hikayemiz başlıyor. Bar görevlisi olarak çalıştığımız bu oyunda bu vahşi grubun bize saldırdığını, ne yapmak istediğini ve kendimizi nasıl savunabileceğimizi görebiliyoruz.
 
 
Bu olaydan sonra işler daha da kızışıyor ve artık çeşitli maceralara dalabiliriz. Yukarıda da belirttiğim gibi oyunda çoktan seçmeli bir hikaye yapısı bulunuyor, bu hikaye yapısı ile 10 farklı sonun bizleri beklediğini söyleyebilirim. Geliştirici grubun da belirttiği bu tarafta. Oyunda toplamda 10 farklı son var ve bunlara ulaşmak için oyun içerisinde çeşitli seçimler yapabiliyor, farklı kişilerle etkileşime geçebiliyor ve olay örgüsüne tam anlamıyla dahil olabiliyoruz. Oyunda yapılan seçimlere göre hikayenin gidişatı değişiyor ve oyunu oynayan her oyuncunun farklı bir deneyim yaşayıp farklı sonlara ulaştığını söyleyebilirim.
Oyunda hızlı aksiyon sahneleri bulunuyor ve bu sahneler ile adeta bir film izliyormuş gibi kendimizi bulabiliyoruz. Oyundaki hızlı aksiyon sahnelerindeki dövüş sahneleri gerçekten biz oyuncuların ilgisini çekiyor. Ancak bu oyunu karakteri elimize alıp sağa sola koşturarak değil tamamen seçimler üzerinden oynamak için oynayabiliriz. Yani bu tarz oyunları seviyorsanız, bu üretime bir göz atabilir ve ona bir baht verebilirsiniz. Gerçekten de bu interaktif kurgu oyununda birçok ünlü oyuncu var.
 
 
Bu yapıda diğer oyunlarda olduğu gibi bir de yayıncı modu bulunuyor. Bu yayıncı modu sayesinde, bir yayıncıysanız veya bir topluluğunuz varsa, o toplulukla etkileşim kurabilirsiniz. Bu yüzden bu güzel bir ek olarak ortaya çıkıyor. Bu eklenti sayesinde topluluğunuzla birlikte oyunu oynayabilir, seçim zamanı geldiğinde seçim anını durdurabilir ve topluluğunuzla birlikte oy kullanabilir ve bu oylamayla seçiminizi birlikte onaylayabilir veya değiştirebilirsiniz. Bu, topluluğunuzla birlikte etkileşim kurmanın güzel bir yoludur. Çoğunlukla, bu oyunların yayıncı modları vardır.
Biz de bu oyunda seyirci olarak yer alıp gerçek zamanlı ve gerçek mekanda gerekli seçimleri yapmaya çalışacağız. Yapımda bir kadın karakterin başına gelenleri görebileceğiz ve hikayenin bizi nereye götüreceğini deneyimleyebileceğiz. Oyunda çeşitli alanlarda etkileşim kurabileceğiz, farklı karakterlerin kimler olduğunu ve geçmişte neler yaşadıklarını öğrenip yanlış seçimler yapmaya çalışacağız. Oyundaki her seçim bizi farklı bir yola götürecek. Bu nedenle, bu oyunda seçimler çok önemli olacak.
 
 
Oyun içerisinde olduğumuz sürece birçok farklı alana ilerleyebileceğimiz, etkileşim kurabileceğimiz alanlarda karakter durağan olacak ve çeşitli seçenekler bizlere sunulacak. Bu seçenekler sayesinde hikayenin akışını değiştirip çeşitli aksiyon sahnelerine dalabileceğiz. Oyunda bizi ekrana kilitleyecek ilginç aksiyon sahneleri ve kurgu bölümleri olacak.
Daha önce bu tarzda birçok oyunla karşılaştık ve hepsi bize farklı hikayeler sundu. Şimdi ise yeni bir macera ve aksiyon dolu interaktif kurgu yapımı karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyun 21 Nisan’da biz oyunseverlerin karşısına çıkacak. Bu tarz oyunları seviyorsanız ve bu tarz interaktif kurgu yapımları oynamaktan keyif alıyorsanız bu yapımıza göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
 
Oyunun Steam sayfası şu anda açık. Dilerseniz Steam sayfasından istek listenize ekleyebilir ve çıkış günü e-posta adresinize bildirim alabilirsiniz. Bu da işinizi kolaylaştıracaktır. Öte yandan Steam sayfasında oyunun demo versiyonu bulunuyor. Bu demo versiyonu sayesinde oyunun bir kısmını deneyimleyebilir ve oyunun nasıl bir yapıda olduğunu görebilirsiniz. Dilerseniz bu demo versiyonu ücretsiz olarak indirebilir ve oyunun bir kısmını deneyebilirsiniz. Bu demo versiyonu sayesinde oyunu alıp almamaya karar verebilirsiniz.
 
– Eresys (20 Nisan: korku, gizem, macera)
 
 
Ares Dragonis tarafından geliştirilen ve Dragonis Games tarafından yayınlanan korku, gizem, macera oyunu Eresys, 20 Nisan’da geliyor. Bu çevrimiçi co-op tabanlı kaygı oyununda kendimizi karanlık bir atmosferde bulacak ve canavarların ve canavarların içine doğru dalacağız. garip yaratıklar. Oyun co-op tabanlı bir yapıya sahip olduğu için bu tarz yapımları arkadaşlarla birlikte oynamak gerekecek, yaratıkları arkadaşlarla koordineli bir şekilde avlamak ve onları çeşitli saldırılarla birlikte yenmek bu oyunda asıl amacımız olacak.
Takım çalışmasına dayalı bu oyunda toplamda 4 kişiye kadar takviye olacak yani 3 arkadaşımızı çağırıp toplamda 4 kişilik bir grup oluşturabileceğiz. Bu sayede gerçeği karanlık atmosferden aydınlığa çıkarabileceğiz. Oyunda korkulu yaratıklarla karşılaşacağız, korkulu yaratıklarla onları alt etmenin yollarını arayacağız ve takım içindeki bağı üst seviyede tutmaya çalışacağız. Oyunun temeli takım çalışması olduğu için arkadaşlarınızla planlı bir şekilde hareket etmek ve buna göre planlar yapıp atak yapmak oldukça değerli olacaktır.
 
 
Oyunda tekrar hayatta kalmanın yollarını arayacağız, çevre ile etkileşime geçeceğiz ve birçok yeri keşfetmeye çalışacağız. Karanlık ve gergin bir atmosfere sahip olacak bu yapımda bir küme rolünü üstleneceğiz ve bu küme ile bu dünyaya inmiş olan garip yaratıkları ve varlıkları yenmeye çalışacağız. Oyunda ormanların içinden geçerek bu yerlerin keşfini tamamlayıp sağdan ve soldan gelen ürkütücü seslere gidebileceğiz. Bu sesleri ortadan kaldırmak ve buradaki canavarları yok etmek için çeşitli planlar yapacağız ve onları yenmenin yollarını bulmaya çalışacağız.
Oyunda birçok yaratık türü olacak. Bu yaratık türlerinin her birinin kendine özgü yapısı ve korkutucu unsurları olacağından her yaratığın kendi imajı, yenilgi formu ve korku unsurları olacaktır. Bu nedenle onlara yaklaşımımız her zaman temkinli olacaktır. Oyunda karşımıza çıkan bu yaratıklar ile birlikte onları alt etmenin yollarını arayacağız ve bu yolu bulduktan sonra da grubumuzla direkt olarak bu amaca hizmet edeceğiz.
 
 
Oyunda tek başımıza yapacağımız ataklar yetersiz kalacak, takım bazlı yapı nedeniyle arkadaşlarımızla hep birlikte planlı bir şekilde çalışmak zorunda kalacağız. Oyunda yine beklenmedik olaylar tetiklenecek ve bu tetiklenen olaylarla birlikte gizemli eşyalar yeniden karşımıza çıkacak. Oyunda bulunduğumuz dünyada bilinmeyen sırları ortaya çıkarabileceğiz, bu gizli sırların neler olduğunu öğrenip çevreyi keşfetmeye çalışacağız. Maksimum 4 oyuncu ile oynayabileceğimiz bu yapımda her düşman tipinin kendine has mekanikleri olacak ve bu mekanikleri öğrenip ne yaptıklarını bilmek bizim işimiz olacak. Tabii bunun için oyunda biraz zaman geçirmemiz gerekecek.
Korku ve gizem unsurları barındıran bu kurguda kendimizi terk edilmiş bir ormanda bulacağız. Bu terk edilmiş ormanın görüntüsü tamamen karanlık olacak ve aynı zamanda gerilim unsurları içerecektir. Oyunda daha çok yeşil ve siyah tonları benimsemiştir. Bu nedenle, bu Aura çok dikkat çekiyor. Ortamın karardığı bu yapımda sağdan ve soldan garip sesler gelebiliyor, bu seslere doğru ilerleyip karşımıza çıkan yaratıkları avlamaya çalışabiliyoruz.
 
 
Oyunda tarikatçı bir küme olarak yer alıyoruz ve bu kümede her karakterin farklı bir rolü bulunuyor. Yani bir yaratığı yenmenin birden fazla yolu var ve bu yolları arayıp bulmak tamamen bizim işimiz. Oyundaki her karakter yani her oyuncu farklı bir beceride ustalaşabiliyor ve yaratıkları en hassas noktasından vurabiliyor. Bu nedenle oyunun ortasında olmak, birlikte iş yapmak ve plan yapmak çok değerli.
Tabii ki oyunda set olarak bulunuyoruz ve diğer korku oyunlarında olduğu gibi arka planda bir hikaye anlatılıyor. Bu hikaye kapsamında yukarıda da belirttiğim gibi tarikatçı bir grup olarak buradayız. Bu küme, büyük bir düşman tehdidinin merkezi haline gelir. İçinde bulunduğumuz dünyada bir portal açılıyor ve portal sayesinde garip yaratıklar ve düşmanlar bu dünyaya akın ediyor. Asıl amacımız bu portalı kapatıp portaldan gelen bu garip yaratıkları ortadan kaldırmak. Dolayısıyla bu amaca hizmet ederek oyunda çeşitli atılımlar yapabilir ve bu atılımlar doğrultusunda portalı tamamen kapatmak ve garip düşman varlıklarını ortadan kaldırmak gerekir.
 
 
Yine diğer kaygı oyunlarında olduğu gibi oyunda da çeşitli atılımlar yapabiliyoruz. Yaratıklardan kaçmak ve arkadaşlarla birlikte koordineli bir şekilde çalışmak gerekiyor. Oyunda farklı seviyelerde ritüeller bulunuyor ve son ritüele geldiğimizde oyunun sonunun geldiğini anlayabiliyoruz. Bu ritüelleri gerçekleştirmek için çevreyi yeniden keşfetmeye başlarız, çevre ile etkileşime girebilir ve bulduğumuz nesneleri yine bu ritüelde kullanabiliriz. Her ritüel farklı gereksinimler kullanır ve bu ihtiyaçlara göre bir atılım yapabiliriz.
Oyunda yapacağımız atılımlar büyük önem taşıyor. Çünkü geliştirici ekibe göre yapay zeka bu saldırılara tepki verebiliyor ve buna göre kendini savunabiliyor. Oyunda yaptığımız seçimler ve yaptığımız yansımalar bu garip yaratıklar tarafından algılanabilmekte ve bu yaratıklar buna göre saldırılarını gerçekleştirebilmektedir.
 
 
İçinde bulunduğumuz bu orman boyunca farklı yaratıklarla karşılaşabileceğiz, çevre ile etkileşime girerek çeşitli gizemleri ortaya çıkarabileceğiz ve yine çevreden çeşitli eşyalar bulabileceğiz. Bu eşyaların ortasında yine onun kitapları olacak, bu kitaplarla birlikte parşömenler, meskenler ve saklanabileceğimiz mağaralar olacak. Tekrar karşımıza çıkan bu canlılar sayesinde saklanacak yer bulabilmemiz normal. Bu saklanma yerlerinin ortasında mağaralar, inanç evleri ve daha fazlası olacaktır. Bu kısımlar kendimizi imanda hissettiğimiz bölgeler olacaktır.
Oyunda yukarıda da belirttiğim gibi bir set bu yolculuğa çıkacak ve her karakterin farklı bir görevi olacak. Oyunda her karakter farklı bir rol üstlenecek yani bir karakterin elinde bir kitap olacak ve bize hangi ritüeli gerçekleştirebileceğimizi ve hangi nesne ile etkileşim kurabileceğimizi söyleyecektir. Başka bir karakter tamamen keşfe odaklanacak ve. Bu keşif eşyalarını kullanarak etrafta olup bitenleri öğrenebilecek ve diğer karakterler bu plana uyum sağlayabilecektir. Oyunda tabii ki etrafta bulabileceğiniz sayfalar ve ritüeli gerçekleştirmek için bulabildiğimiz nesneler olacak. Bunları topladığımızda oyundaki ritüel görevi yerine getirmiş olacağız ve böylece yaratıkları uzaklaştırmış olacağız.
 
 
Özetlemek gerekirse oyun, co-op tabanlı bir anksiyete hayatta kalma ipucu olarak karşımıza çıkacak. Oyunun Steam sayfası şu anda açık ve dilerseniz istek listenize ekleyebilirsiniz. Oyun 20 Nisan’da biz oyun severlerle buluşacak. Bu metod yapımların arkadaşlarla oynamanın daha eğlenceli ve zevkli olduğunu da biliyorsunuz.
  
– Dead Island 2 (21 Nisan: açık dünya, zombi, hayatta kalma, aksiyon, macera)
 
 
Deep Silver Dambuster Studios tarafından geliştirilen ve Deep Silver tarafından yayınlanan bir açık dünya, zombi, hayatta kalma, aksiyon, macera oyunu olan Dead Island 2, 21 Nisan’da geliyor. ilk oyunda yine harika bir maceraya atılacak, kendimizi hikayeye ve atmosfere kaptıracağız. Oyunda bu kez Los Angeles sokaklarında yer alacağız ve buraları gezmeye çalışacağız. Oyunda karşılaşıp kaçabileceğimiz çeşitli zombi türleri ve bu zombileri yenmek için çeşitli silahlarımız olacak.
İlk oyundan alışık olduğumuz yapı üzerine kurulan ve daha çok içerik besleyen bu yapım yakın zamanda biz oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Uzun süredir geliştirilip tanıtımı yapılan oyun artık nihayet hazır ve çıkacağı günü bekliyor. Oyunda çeşitli alanlara ilerleyebiliyor, yeni alanlar keşfedebiliyor ve bu keşifle yeni silahların kilidini açabiliyoruz. Her zamanki gibi bir zombi oyununda olduğu gibi etrafta çeşitli silahlar bulmak çok değerli ve zombileri yenmek ve hayatta kalmak için çok çaba sarf etmemiz gerekiyor.
 
 
Yine insanlığın tehlikede olduğu bir temayı işleyen bu yapımda bireysel zombilerin yanı sıra daha çok zombi sürüsü ile karşılaşacağız. Oyunda çıktığınız bu macerada daha çok hayatta kalma modeli benimsenecek ve bu kapsamda çeşitli saldırılar gerçekleştirmeye çalışacağız. Oyunda arka planda bize bir hikaye anlatılırken peşimizden koşan zombilerden kurtulmaya çalışacağız ve inançlı yerlere seyahat etmeye başlayacağız. Oyunda arka planda anlatılan hikaye kapsamında çeşitli ana görevleri tamamlamanın yanı sıra tanıştığımız karakterler ile birlikte yan görevler de almaya çalışacağız.
Açık dünyada tekrar yapabileceğimiz ve katılabileceğimiz çeşitli aktiviteler olacak. Bu etkinlikler ve etkinlikler sayesinde çeşitli ödüller alabileceğiz. Yeni silahların kilidini açabileceğimiz oyunda, yakın dövüş silah türlerinden menzilli silah türlerine kadar çok çeşitli silah cephaneliği bulunacak. Patlayıcı silah türlerinden farklı tuzak türlerine kadar çok çeşitli yapılar bizleri bekliyor olacak. Oyunda yapacağımız çok şey olacak ve bu bağlamda çeşitli saldırılar gerçekleştirerek ana hikaye üzerinde ilerlemeye çalışacağız.
 
 
Dead Islan 2’de birden fazla pozisyon olacak ve bu pozisyonları keşfetmek, onları ortaya çıkarmak ve gizemlerini ortaya çıkarmak bizim işimiz olacak. Oyunda her bölgenin kendine has zombi türleri olacak ve onları yenmek için elimizdeki silahları kullanabileceğiz. Oyunda hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da tamamlamamız gereken görevlerde ilerlemeye devam edeceğiz. Oyunda zombi sürülerinin direkt ortasına dalıp onları kesip uzuvlarını çıkarabileceğiz. Kan ve vahşetin üst düzeyde olduğu bu yapımda kendimizi hep bir zombi keserken göreceğiz ve bu bağlamda çeşitli aksiyonlar gerçekleştirebileceğiz.
Birinci şahıs kamera bakış açısıyla çıkacağımız bu macerada zombileri yakından görebileceğiz ve onların ürkütücü görüntülerine maruz kalacağız. Oyunda kullanabileceğimiz çeşitli karakterler olacak ve bu karakterlerin ortasından bazı seçimler yapabileceğiz. Oyun yine gelişmiş bir diyalog sistemi, dinamik hava geçişleri ve daha fazlasını içerecek. İlk oyuna göre daha fazla içerik ve gelişmiş sistemler barındıran bu ikinci oyunda yeteneklerimizi ve özelliklerimizi geliştirebileceğimiz, kendimize çeşitli kıyafet ve aksesuarlar alabileceğiz ve daha fazlasını yapabileceğiz. Oyunda bir de yetenek ağacımız olacak ve bu yetenek ağacı ile birlikte kendi marifetlerimizi yetiştirip geliştirebileceğiz. Bu sayede zombilere karşı daha güçlü çıkabileceğiz.
 
 
Yeni beceri sistemi ile daha fazla becerinin kilidini açabileceğiz ve yeni becerilerle oyunun gidişatını değiştirebileceğiz. Dead Island 2’de asıl amacımız hayatta kalmak olacak. Elbette arka planda çeşitli mutasyona uğramış yaratıklar ve zombiler olacak. Bu mutasyonla birlikte kendimizi güçlü bir maceranın içinde bulacak ve aslında bu mutasyonu ortadan kaldırmanın yollarını arayacağız. Vahşet ve şiddetin üst düzeyde olduğu bu oyunu 3 kişiye kadar oynayabileceğiz yani oyunda co-op oyun modu olacak.
Co-op oyun modunda yanımıza arkadaşlarımızı davet edebileceğiz, onları da bu güçlü maceraya dahil edebileceğiz ve aslında hayatta kalmamız daha kolay olacak diyebilirim. Bu tarz oyunları arkadaşlarla birlikte oynamak daha keyifli ve eğlenceli oluyor. Bu nedenle arkadaşlarınızı yanınıza alarak oyunu oynamak size daha akıcı bir deneyim sunabilir. Çünkü hayatta kalma teması – zombi teması, yani tüm bunlar orta noktaya geldiğinde, zombileri yenmek, onları kesmek ve etraftaki arkadaşlarla görevleri yerine getirmek çok eğlenceli olacak.
 
 
Geliştirici grup, bu yapımla birlikte hikayeye önem verdiklerini belirtiyor. Oyun hem aksiyon hem de rol yapma unsurlarının yanı sıra hikaye unsurlarına da sahip. Bu bağlamda bizlere çeşitli hikayeler anlatılmakta ve bu hikayeler orta sahnelerle birlikte desteklenmektedir. Bu hikayeyi hem karşımıza çıkan karakterler hem de orta sahneler ile öğrenebilir ve bu hikayenin sonuna ulaşmaya çalışırız.
Aksiyon ve rol yapma ögeleri içeren bu yapımda yukarıda da belirttiğim gibi karakterimizi seçebiliyor, karakterimizin becerilerini geliştirebiliyor ve yeni becerilerin kilidini açabiliyoruz. Oyunda kullanabileceğimiz çok çeşitli silahlar var ve bu silahları da geliştirip yükseltebiliyoruz. Oyunda kullanacağımız silahlar levye, sopa ve daha fazlasını içeriyor. Bunları kullanmak da tamamen bizim elimizde.
Daha geniş içerik ve gelişmiş sistemlerle bir araya gelecek olan bu devam oyununda yine kendimizi geniş bir açık alanda bulacağız ve bu açık alanda çeşitli görevler yapmaya başlayacağız. Oyunda ana görevden ya da yan görevden ilerleyebileceğiz ve bu kapsamda çeşitli ödüllerimiz olacak. Oyunda asıl amaç hayatta kalmak olacak ve zombi orduları ve zombi işverenleri önümüze çıkabilir. Onları yenmek için tek başımıza veya co-op modunda oynayabileceğiz ve onları ortadan kaldırabileceğiz. Yukarıda da belirttiğim gibi Dead Island 2’yi arkadaşlarla birlikte oynamak daha keyifli olacaktır. Arkadaşlarınızı yanınıza davet etmeniz keyifli bir deneyimin kapısını aralıyor diyebilirim.
 
 
Oyun şu anda ön sipariş için mevcut ve ilk etapta Epic Games mağazasına özel olarak satışa sunulacak. 429 TL’ye ön sipariş verebileceğiniz bu ürünü ön sipariş verirseniz çeşitli bonuslar kazanabilecek ve oyun içerisinde farklı içeriklerin kilidini ilk etapta açabileceksiniz. 21 Nisan’da biz oyun severlerin karşısına çıkacak olan oyun, birden fazla platformda yer alacak. Bir süredir geliştirilen ve beklenen bu yapım bakalım bize nasıl deneyimler sunacak, hep birlikte göreceğiz.
 

hamamozuhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler